Toiminta

Valkoinen I love Korso teksti pastellinvihreän ympyrän sisällä

Muuan korsolainen käsityötuotteiden suurkuluttaja Päivi Tick perusti made in korson vuonna 2015. made in korso tarjoaa korsolaisille käsityöläisille oivan tilaisuuden käsitöidensä myyntiin ja verkostoitumiseen, sekä kotimaisen käsityön ystäville korvaamattoman tilaisuuden tutustua aitoon korsolaiseen käsityöhön.

made in korso kokoaa yhteen eri käsityöalojen toimijoita, niin ammattilaisia kuin harrastajiakin. Toiminta kulminoituu Korson alueella järjestettäviin pop-up-tapahtumiin, joissa tarjolla on vaihteleva kattaus korsolaista käsityötä puu- ja tekstiilitöistä koruihin ja kortteihin. Tavoitteenamme on lisätä korsolaisen käsityön tunnettuutta, auttaa paikallisia tekijöitä verkostoitumaan, sekä auttaa korsolaisen käsityön kysyntää ja tarjontaa kohtaamaan.

made in korso on korsolaista käsityötä. Se on myyjäisiä, tapahtumia, pöhinää, nettisivuja, fb-päivityksiä, jakamista, näyttelyitä, tiedottamista, omistautumista, iloa ja eteenpäinmenemistä… Ja mitähän kaikkea vielä yhdessä keksitäänkään!

- made in korso -ajatus syntyi loppuvuonna 2014. Into ostaa paikallista käsityötä oli suuri. Lähellä tehtyjä tavaroita, joissa on sydän mukana. Ja tieto, että paikallisia tekijöitä löytyy, oli olemassa. Nämä vaan piti saattaa yhteen. Siitä se ajatus sitten lähti, Päivi Tick kertoo.

Vetovastuu Korso-Seuralle

Syksyllä 2016 paikallinen asukasyhdistys Korso-Seura otti vetovastuun made in korsosta. Aikaisemmin yritysmuotoisena toimnut made in korso on siis nyt osa Korso-Seuran aktiivista yhdistysmuotoista kaupunginosa- ja asukastoimintaa, vankistaen täten asemaansa korsolaisten yhteisöllisenä toimintakanavana. Tämän myötä korsolaisille tarjoutuu entistäkin laajemmat oman asuinalueensa yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä koskevat toiminta- ja vaikutusmahdollisuudet.

- Muutos itsenäisestä yritystoiminnasta kohti kaupunginosatoimintaa selkiyttää made in korson toiminta-ajatusta ja tarjoaa sen toiminnalle optimaaliset edellytykset jatkua ja kehittyä niin nyt, kuin tulevaisuudessakin. Tulevaisuudennäkymät ovatkin optimistiset sekä Korso-Seuralle, että made in korsolle, sanoo made in korson perustaja ja edelleen made in korso -yhteyshenkilönä jatkava Päivi Tick.

- Siinä, missä made in korso tuo mukanaan Korso-Seuraan uusia aktiivisia jäseniä uudistamaan ja kehittämään yhteisöllistä kaupunginosatoimintaa, saa made in korso puolestaan taaksensa vahvan ja hyvän seuran, sekä entistä paremmat mahdollisuudet levittää paikallisen ja laadukkaan käsityön ilosanomaa, hän jatkaa.

made in korson logo, jossa ympyräksi rusetille kietoutuvan nauhan sisällä made in korso -teksti
made in korso
  • Yhteyshenkilö:
    Päivi Tick
    madeinkorso(at)gmail.com
    puh. 050 553 1444
Korso-Seuran logo, jossa ikään kuin pyörän vieressä Korso-Seura-teksti